Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ
Kamień do pieczenia pizzy SOLGAZ

Kamień do pieczenia / podgrzewania pizzy SOLGAZ

PR-0000260
Produkt dostępny w magazynie
125,00 zł
Brutto

Kamień do pieczenia / podgrzewania z uszami SOLGAZ jest idealnym elementem w naszej kuchni do pieczenia i podgrzewania : pizzy, chleba i nie tylko. Po wyjęciu z pieca / piekarnika  długo utrzymuje ciepło. Sprawdza się też świetnie na grillu. Kamień SOLGAZ jest bardzo łatywy do utrzymania w czystości, posiada Europejski Certyfikat na kontakt z żywnością. Bezpośrenio na nim można kroić pizzę. 

Kamien-do-pizzy-solgaz

Dystrybutor Solgaz

Kamień do pizzy SOLGAZ - jest świetnym elementem do przyrządzania i podgrzewania pizzy, chleba i innych wypieków.

Na tym ogniotrwałym kamnieniu oprócz pizzy można przygotować jeszcze inne potrawy. Wkłada się go do piekarnika lub pieca albo stawia na grilu, kamień nagrzewa się przez około 30-45 minut do temperatury 250 °C. Po tym czasie nakłada się na niego przygotowaną w między czasie pizzę ( lub chleb, bułeczki czy inne przygotowane wcześniej domowe pieczywo ), do upieczenia pizzy wystarczy 7-10 minut. Po tym czasie należy wyjąć z pieca upieczoną potrawę. Upieczona i zaserwowana na nim pizza dzięki właściwością specjalnej ogniotrwałej ceramiki jeszcez przez długi czas pozostanie gorąca i chrupiąca. Pizzę można kroić przezpośrednio na kamieniu bez obaw o jego porysowanie czy zniszczenie. W przpadku wypieku chleba lub pieczywa czas pieczenia będzię dłuższy około 20-30 minut. Kamień możemy też wykorzystać do grilowania, wystarczy wcześniej około 30-40 minut go rozgrzać i położyć wcześniej na nim przygotowane do grilowania mięso lub warzywa. Rozgrzany kamień będzie jeszcze długo utrzymywał jeszcze ciepło przez około 45-60 minut. Kamień posiada silne właściwości absorbowania wody - dzięki czemy czas pieczenia i grilowania będzie znacznie krótszy a przygotowane na nim potrawy bardziej chrupiące.

Korzystanie z kamienia jest bardzo praktyczne i funkcjonalne, znacznie ułatwia i skraca czas przygotowywania potraw podczas pieczenia i grilowania.

WŁAŚCIWOŚCI

  • Kamień w trakcie pieczenia absorbuje wilgoć z ciasta, dzięki czemu jest bardziej kruche i chrupiące.
  • Po nagrzaniu do odpowiedniej temperatury kamień długo trzyma ciepło, dzięki czemu skraca się znacznie czas pieczenia.
  • Kamień posiada boczne uchwyty ułatwiające wyciąganie i przenoszenie.
  • Wykonany został ze specjalnej bardzo trwałej i ogniotrwałej ceramiki.
  • Gładka powłoka ułatwia mycie kamienia, ręczne jak i przy użyciu zmywarki.

Kamień do pizzy Solgaz

Marka
SOLGAZ
Kolor
ciemny brąz
Rodzaj wykończenia
100% ekologiczna, wypalona, ogniotrwała ceramika
Głębokość
1cm
Średnica
33cm
Waga
1 kg
2015-11-29
No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Product added to wishlist
Produkt dodany do porównania

Sklep REDMARKT korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.